Vrienden van Versapers

Sterrenkok Niven Kunz

Niven Kunz is 33 en heeft bijna tien jaar een Michelin-ster. Koken met groente in de hoofdrol vindt hij cool. Hierom kookt hij volgens het 80/20 principe; met 80% groente en 20% vlees en vis. Zijn keuken is licht en duurzaam en het seizoen en marktaanbod bepalen zijn menu. Inspiratie haalt hij uit zijn eigen ‘achtertuin’: Het Westland, Midden-Delfland en Het Groene Hart.

Niven Kunz gebruikt de Versapers voor de bereiding van zijn gerechten (bijv. sauzen) en daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op! Wist je dat Niven een heel gaaf kookboek heeft uitgebracht? Voor recepteninspiratie gebaseerd op 80/20 verwijzen we je naar www.niven8020.nl en www.restaurantniven.nl.

Bekijk de video van Rene Pluijm

“Ik ben een culinaire nomade, altijd op jacht naar “lekkers”, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Ik ben gek op het onbekende, verafschuw routine en krijg er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven. Overtuigd van de kracht van eenvoud: doe zo min mogelijk met een zo hoogwaardig mogelijk ingrediënt. Ik maak mensen graag blij. En ik ben een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met mijn liefde voor voedsel en de natuur. Ik maak me hard voor het gevecht tegen eenheidsworst.”

Versapers was afgelopen jaar te zien in televisieprogramma Pluijm’s eetbare wereld.

Klik hier om te video te bekijken.

Fan vanaf het eerste uur: voedingscoach Amber Albarda

Amber Albarda is voedingscoach, auteur, moeder en toegewijd chocoladeliefhebber. Ze organiseert landelijke evenementen en workshops over voeding en gezondheid, geeft lezingen voor bedrijven en is inmiddels aan haar zevende boek bezig. Voordat ze zich met de rol van voeding op onze gezondheid ging bezighouden was ze jarenlang adjunct-hoofdredacteur van het toenmalige tijdschrift Miljonair.

Amber gebruikt de Versapers vanaf het eerste uur en dat is alweer zo’n vijf jaar geleden. Dagelijks wordt de slowjuicer in het gezin gebruikt. Tijdens haar workshops wordt de Versapers ingezet om haar deelnemers te laten zien watvoor heerlijke smaakexplosies je met de Versapers kunt maken.

Klik hier om te video te bekijken.

www.amberalbarda.nl

Miljuschka Witzenhausen

Televisiepresentatrice en kookfanaat Miljuschka Witzenhausen is sinds kort toegetreden als nieuwe 24Kitchen Chef. Daarnaast heeft ze haar eigen website foodmyfavoritedish.com, een culinaire blog vol recepten en reportages over eten.

Miljuschka heeft al lang een passie voor lekker eten. Ze gebruikt veel groente, fruit en kruiden uit haar eigen moestuin om haar zelfbedachte recepten te bereiden. Op de nieuwe blog deelt Witzenhausen haar recepten. Daarnaast schrijft ze columns en reportages over alles wat met lekker eten en koken te maken heeft.

Miljuschka gebruikt de Versapers en is verslaafd aan de recepten waar bietjes in mogen.
Bietensap en bietensoep..zelfs met de pulp kun je heerlijke recepten maken.


Klik hier voor het recept van de Red Earthquake

 

De Groene Meisjes

De Versapers slowjuicer staat hier al een jaartje in de keuken te shinen. En nee, het maken van sapjes verveelt niet. Vers geperste slowjuices zijn zó lekker, dat kan gewoon niet vervelen. Zelfs groenten die we normaal gesproken maar zo-zo vinden – zoals bleekselderij en rode bieten – vinden we in een verse slowjuice echt superlekker. Toen we de vraag kregen we of we het nieuwste model Versapers (die nóg beter zou zijn dan het oude model) wilden testen, hoefden we niet lang na te denken.

Allereerst het verschil tussen een blender en een slowjuicer: in een blender maak je een smoothie, met een slowjuicer maak je sap. Dat betekent dat een blender mixt en mengst, fijnmaalt en pureert. Een slowjuicer perst fruit en groenten op een rustige (slow) manier, waardoor er een sap vol met vitaminen overblijft. Doordat er tijdens het persen bijna geen zuurstof vrijkomt, kan het sap behoorlijk lang bewaard blijven. Dat betekent: tot 48 uur in de koelkast. Dat is met een smoothie niet echt te doen; je zult merken dat het al snel gaat schiften. Nog meer verschillen: een smoothie is veel dikker of lobbiger dan een juice. Je moet vaak iets van een vloeistof (zoals water, plantaardige melk of jus d’orange) toevoegen om er een lekker drinkbaar drankje van te maken. Een slowjuice heeft niks extra’s nodig: alleen groenten en fruit. Het is dus een mega puur drankje. En wist je dat je met een slowjuicer ook notenmelk en notenboter kunt maken? Kortom, het is een veelzijdig apparaat!

www.degroenemeisjes.nl

Francesca Kookt

We persen wat af tegenwoordig om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Zo begon ik een paar jaar geleden met blenderen. De ene na de andere smoothie ging naar binnen. Toen de overstap naar een sapcentrifuge waarmee ik binnen een handomdraai ’s ochtends heerlijke sapjes maakte. Ook wel eens lekker zo’n vloeibaar sapje in plaats van een wat dikkere smoothie brij. Wist ik veel dat er een wereld van verschil zit tussen juicen en juicen. Want als je dus je groenten en fruit met een bloedgang door een reguliere sapcentrifuge duwt (wat ik dan weer als voordeel zag, want dus lekker snel klaar), maak je ook een groot deel van de enzymen en voedingsstoffen stuk. Ik was benieuwd hoe dat zat en ging op onderzoek uit.

Een Slowjuicer, wat is dat nou precies?

Ergens in die onderzoeksperiode kwam ik de mensen van Versapers tegen op een evenement. Voor wie de Versapers niet kent, dit is een slowjuicer. Iets anders dus als een reguliere sapcentrifuge. Laat ik dat verschil eerst eens uitleggen.

Een traditionele sapcentrifuge maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge toeren ronddraait. Hierdoor ontstaat wrijving en hitte waardoor een groot deel van de enzymen en voedingsstoffen verloren gaat. Er komt ook zuurstof bij waardoor het sap snel oxideert en verkleurt. De Versapers werkt door langzame kneuzende, malende en persende acties toe te passen, die de enzymen behouden. Hierdoor houd je je sap ‘levend’. Op deze manier haal je zelfs de laatste druppel sap uit de verse groenten en fruit, waardoor het de minste hoeveelheid afval genereert.

Als je de blender, sapcentrifuge en slowjuicer nou met elkaar vergelijkt, wat zijn de grootste verschillen? Ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet:

Blender
Aanschaf: goedkoop tot gemiddeld
Snelheid: snel
Gebruik: makkelijk
Schoonmaken: makkelijk tot gemiddeld
Type sap: veelal dik, behalve als je nog extra vocht toevoegt. Eigenlijk niet echt een sap, maar een puree omdat alle vezels, velletjes en pitjes er ook nog inzitten.
Gezondheidswaarde: smoothie uit een blender is prima voor je, zeker ook omdat er nog veel vezels in zitten. En als je er nog wat stukjes in laat heb je ook nog iets te kauwen. Vaak wordt wel de ‘fout’ gemaakt om teveel fruit te gebruiken en dan krijg je een overdaad aan fruitsuikers binnen.

Sapcentrifuge
Aanschaf: gemiddeld tot duur
Snelheid: snel
Gebruik: makkelijk tot gemiddeld
Schoonmaken: gemiddeld tot best een klus
Type sap: vloeibaar sap, niet lang houdbaar door oxidatie en je ziet het sap snel scheiden. Met de smaak is niets mis, je kunt er heerlijke sapjes mee maken.
Gezondheidswaarde: daar is dus tegenwoordig steeds vaker discussie over. Door de enorme kracht van de rasp gaan de enzymen en voedingsstoffen sneller verloren. Is het sapje dan slecht voor je? Nee, absoluut niet. Het kan alleen beter en daarvoor is een slowjuicer de oplossing.

Slowjuicer
Aanschaf: duur
Snelheid: op z’n gemak
Gebruik: gemiddeld
Schoonmaken: best een klus
Type sap: vloeibaar sap in de meest pure vorm, prachtige kleur en intense smaak. Van alle apparaten die ik al heb getest steekt de Versapers er met kop en schouders bovenuit.
Gezondheidswaarde: met een slowjuicer krijg je een ‘levend’ sap waarin alle voedingsstoffen en enzymen behouden zijn gebleven.

De Versapers in ons huishouden
Ik maakte dus kennis met Versapers en mocht de slowjuicer thuis uitproberen. Bij het uitpakken van de verpakking viel me gelijk op dat ik hier te maken had met heel veel meer onderdelen dan normaal. Het was even puzzelen (ik ben niet zo technisch), maar na een paar keer proberen is het een eitje om ‘m in elkaar te zetten.

www.francescakookt.nl

Miss Natural, Eva van Zeeland

Miss Natural is hét grootste platform gericht op natuurlijk leven en biologisch eten. Samen met haar team gaat Eva dagelijks voor je op onderzoek uit naar alles omtrent de Natural Lifestyle. Dus niet alleen voeding, maar ook beauty, beweging en ontspanning. Zodat zij je kan adviseren, tot actie kan aanzetten en bovenal kan motiveren!

In deze video vertelt Eva je over haar achtergrond, levensstijl en de voordelen van natuurlijk leven.

De Versapers slowjuicer is één van Miss Natural's favoriete gadgets! Dit apparaat is een must have voor elke Miss Natural en een aanwinst in je keuken! Hiermee maak je namelijk in een handomdraai de lekkerste verse sappen van vers fruit en groenten. De Versapers slowjuicer is niet alleen een heel handig en functioneel apparaat, maar ook nog eens mooi om naar te kijken.

www.missnatural.nl

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe de slowjuicer van Versapers werkt? Slow en toch snel.

 

Alles over slowjuicing

Dealers

Dealers overzicht

Meer dan 100 dealers in NL en BE.

 

Vind hier de dichtstbijzijnde!

Video's

videos over de Versapers slowjuicer

Hoe haal je hoge kwaliteit sap uit fruit en groente?

 

Bekijk de video's.

Vocktails

Versapers recepten

De lekkerste recepten om zelf vers sap te maken. 

Nu ook van culinair avonturier René Pluijm!