Schoonmaken

 

Hoe kan ik de machine het beste schoonmaken?

Maak de Versapers direct na gebruik schoon. Dat is het makkelijkst en zo hebben fruitzuren minder invloed op de plastic onderdelen. Gebruik het bijgeleverde borsteltje om de zeef schoon te maken. Omdat groenten en fruit vrijwel niet vet zijn, kun je voor het dagelijks schoonmaken het beste alleen water gebruiken. Gebruik slechts af en toe afwasmiddel en een zacht sponsje, dan gaan de plastic onderdelen langer mee. Bekijk de volgende video om te zien hoe je de Versapers schoonmaakt: https://www.youtube.com/embed/igEsTYD0mKc

Voor de GROTE SCHOONMAAK om alle aanslag te verwijderen, kun je het beste de topset een nacht in warm water met kristal soda weken. Na een nacht weken verwijder je makkelijk alle aanslag met een borsteltje. De onderdelen van de Versapers kunnen NIET in de vaatwasser.

 

Is er een makkelijke manier om de pulpuitgang schoon te maken?

De borstel heeft aan de achterkant een taps toelopend puntje. Open eerst het siliconen lipje aan de onderkant van het persvat en gebruik dan de achterkant van de borstel om de vezels uit de opening te halen. Eventueel werkt een Chinees eetstokje ook erg makkelijk. Als je lange vezels korter hebt gesneden, dan wordt dit ook makkelijker, omdat er geen/minder lange vezels in blijven zitten.

 

Hoe kan ik de siliconen borsteltjes van de ronde schraper het beste schoon maken?

De siliconen borsteltjes zijn belangrijk om schoon te houden. Je kunt periodiek deze borsteltjes eruit schuiven, extra schoonmaken en dan weer terug erin schuiven. Ze zitten dus niet permanent vast gemonteerd. 

 

Op de siliconen onderdelen zitten zwarte stipjes, hoe krijg ik deze weg?

De zwarte stipjes ontstaan door achtergebleven restjes op een vochtige plek. Zorg er daarom voor dat je de onderdelen iedere keer na het schoonmaken goed laat drogen. Je kunt de siliconen onderdelen in warm water met kristal soda een nacht laten weken. Daarna kun je de zwarte stipjes wegborstelen of wrijven. Wanneer dit alsnog niet lukt, is het siliconen materiaal teveel aangetast. Dan kun je het beste een onderdelensetje aanschaffen (http://versapers.nl/accessories/spare-parts-set.html) en de onderdelen vervangen.

 

Er zit een bruingekleurde aanslag in het persvat, hoe krijg ik dat weg?

De bruingekleurde aanslag kan ontstaan bij intensief gebruik van de Versapers of bij oppervlakkig schoonmaken. Om alle aanslag te verwijderen, kun je het beste de topset een nacht in warm water met kristal soda laten weken. Na een nacht weken verwijder je makkelijk alle aanslag met een borsteltje. De onderdelen van de Versapers kunnen NIET in de vaatwasser.

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe de slowjuicer van Versapers werkt? Slow en toch snel.

 

Alles over slowjuicing

Dealers

Dealers overzicht

Meer dan 100 dealers in NL en BE.

 

Vind hier de dichtstbijzijnde!

Video's

videos over de Versapers slowjuicer

Hoe haal je hoge kwaliteit sap uit fruit en groente?

 

Bekijk de video's.

Vocktails

Versapers recepten

De lekkerste recepten om zelf vers sap te maken. 

Nu ook van culinair avonturier René Pluijm!