De Versapers machine zelf

Is de Versapers vaatwasserbestendig?

Nee, de onderdelen van de Versapers zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Bij een temperatuur van 80 graden of hoger vervormen de onderdelen. Bovendien kan het schoonmaakmiddel het kunststof aantasten.

Je kunt de onderdelen het beste direct onder de kraan afspoelen. Wanneer je hiermee te lang wacht, kunnen de pulpresten indrogen en dat maakt het een stuk lastiger schoonmaken. Na het afspoelen, dit duurt gemiddeld 3 minuten, kun je de onderdelen aan de lucht te drogen leggen op het aanrecht of direct afdrogen met een theedoek. Het is verstandig om de siliconen onderdelen ook goed te laten drogen. Een periodieke grote schoonmaak kun je het beste doen door de onderdelen van de topset te laten weken in een oplossing van kristalsoda.

 

Wat is het verschil tussen de grove en fijne zeef?

De fijne zeef is fijnmazig en houdt de vezels in het sap zoveel mogelijk tegen, wat een glad sap geeft. Overigens kunnen door de fijne zeef ook nog kleine vezeltjes glippen bij vezelrijke soorten groenten en fruit. De fijne zeef is van hard Ultem kunststof, wat hem goed geschikt maakt voor zowel zachte als harde en vezelige soorten groenten en fruit.

De grove zeef laat meer vezels door, waardoor het sap dikker wordt. De grove zeef, die gratis is toegevoegd aanhet slowjuicer-pakket,is van minder hard kunststof. Dat maakt dat deze zeef enkel geschikt is voor zacht fruit. Bij harde producten gaat deze makkelijk stuk. 

 

Voor mensen die meer willen, zijn er nog extra accessoires, zoals een pulpzeefje voor fluweelzacht sap zonder vezels. Ook is er een Ultem grove zeef die wel geschikt is voor alle soorten producten. Kijk op deze pagina over de diverse zeven voor meer informatie.

 

Wanneer heb ik een upgrade/vervangingsset Ultem zeef & persvat nodig?

Stel,je hebt een nieuwe zeef nodig of je wilt het persvat vervangen. Houd dan rekening met hoe oud je Versapers slowjuicer is en welk type je hebt. Wanneer je een witte of chroom uitvoering hebt, die gekocht is voor augustus 2010, dan heb je een 1G en heb je de upgrade/vervangingsset nodig. De nieuwe zeef past dan namelijk niet meer in het oude persvat. Wanneer je slowjuicer nieuwer is, dan kun je de fijne zeef wel los kopen. Dit geldt overigens dus ook als je een Parel of Titanium uitvoering hebt, dan kun je ook de fijne zeef los bestellen, ongeacht hoe oud je slowjuicer is.

 

Lees meer over 'welke generatie slowjuicer heb ik?'.

 

Hoe kan ik het verschil zien tussen een 1G, 2G of 3G Versapers slowjuicer?

De 1G (Eerste Generatie) slowjuicers van Versapers zijn herkenbaar aan de volledig vrije sapopening. In de 2G versie zit er een ‘schotje’ in de sapopening ter preventie van voorwerpen of vingers die mensen erin kunnen stoppen. Daarbij is de fijne zeef van de 1G wit gekleurd, terwijl de kleur van de fijne zeef van de 2G oranje/geel is. 

 

De 3G heeft een sapstop op de sapuitgang. En in het persvat zit het tandwieltje tegenover de twee uitgangen van de pulp en het sap (en niet er direct voor).

 

Op de pagina 'welke generatie slowjuicer heb ik' staan de verschillen extra uitgelegd. 

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe de slowjuicer van Versapers werkt? Slow en toch snel.

 

Alles over slowjuicing

Dealers

Dealers overzicht

Meer dan 100 dealers in NL en BE.

 

Vind hier de dichtstbijzijnde!

Video's

videos over de Versapers slowjuicer

Hoe haal je hoge kwaliteit sap uit fruit en groente?

 

Bekijk de video's.

Vocktails

Versapers recepten

De lekkerste recepten om zelf vers sap te maken. 

Nu ook van culinair avonturier René Pluijm!