Morning Dance

 

In London en New York is dansen voordat je gaat werken de allernieuwste rage. Rave your way into the day. De ochtend disco’s Daybreaker en Morning Gloryville gingen bijna tegelijk van start in London. Daar werd morning dance binnen no time een hit.  De snelle uitbreiding naar Barcelona, Dublin, Parijs,  Sydney en Tokio zijn een logisch gevolg van dat succes.

 

Disco’s & partyboats worden afgehuurd.  De morning dansers arriveren vrolijk uitgedost tussen 6 en 7 uur  in de ochtend.  Er is niet veel tijd te verliezen want om 9:00 uur zitten de meeste dansers weer aan een bureau. Dansen is natuurlijk de ultieme bewegingsvorm, weg met strakke tijdschema’s en het eindeloos tellen van saaie oefeningen. In dans bepaal jij hoe je beweegt. Muziek helpt daarbij. Er wordt gedraaid door housedeejays en gespeeld door live bands. Slowjuice sappen, koffie, thee en gezonde snacks zorgen voor vocht, vitaminen en slowcarbs. (over dit nieuwe begrip binnenkort meer op de Versapers website).

 

Hardlopen, yoga, fitness, zwemmen; iedereen weet dat bewegen goed is voor je lichaam. Bewegen houdt je lijf soepel, zorgt voor een goede conditie en een zonnige stemming. Maar wat is het ideale tijdstip om te sporten? Dat verschilt per individu, ben je een ochtend- of een avondmens? En het hangt in hoge mate af van andere verplichtingen. De dag beginnen met intensief bewegen heeft veel voordelen.  De stofwisseling wordt gestimuleerd, dat helpt bij afvallen. Maar het grootste voordeel is dat je direct goed wakker bent.

 

In de ochtend leer je makkelijker nieuwe dingen. Het is een uitstekend tijdstip om gezonde routines in te bouwen. Vraag jij je al een tijdje af waarom jouw collega er 's ochtends zo fris en fruitig uitziet? Waarschijnlijk net terug van een vrolijke morning dance.