Rene Pluijm Vocktail recepten

Vocktails zijn heerlijke vitaminecocktails van versgeperst fruit en groente.

Met de Versapers slowjuicer persten wij op Curaçao heerlijke extracten uit vruchten, kruiden en groenten, die wij verwerkten in een aantal kleurrijke verfrissers.

 

Recepturen voor drie Vocktails. En bekijk hier de video! 

 

Kater shot

Het komt op zo’n eiland als Curaçao wel eens voor dat je na een avond gezelligheid wakker wordt met wat hoofdpijn. Dan helpt deze.

 

100 gr. Druiven

1 Groene appel

1 stukje Citroen(zonder schil)

1 Wortel - ontgifting

½  Rode biet - reinigt bloed

1 cm verse Gemberwortel - tegen de misselijkheid

1 theelepel Olijfolie Extra Vierge

 

Wortel, gember en citroen licht schillen en alles in stukjes snijden die in de juicer passen en doordraaien. Ijsklonten of crushed ice erbij, klaar!

 

Energy Booster

Voor als het feestje weer gaat beginnen, een Vocktail die wellicht op papier niet zo aantrekkelijk oogt, maar in het glas echt top en barstensvol ijzer, calcium, zink, magnesium, kalium, vitamine en pectine! Tsja, ik lijk wel een scheikundige, maar geloof me: het werkt!

 

100 gr. Spinazie

een paar blaadjes Kropsla

1 Appel

¼ Komkommer

 

Alles goed wassen, in stukjes snijden en doordraaien.

Paar klonten ijs in een glas doen en opschenken: yessssss!

 

Curaçao in een glaasje

Uiteindelijk improviseerden wij samen een Vocktail ter ere van dit heerlijke eiland. Een vertaalslag van alles wat je hier proeft en nodig hebt.

Zon - goed voor de huid

Zee - zilt

Verfrissend - zest

Cool - komkommer

Rust - venkel

Sexy - zoet & pikant

Kruidig - munt, basilicum

 

- 1/8  (of halve bospeen)   Winterpeen

- 1 Mango

- ¼ Groene appel

- 1 blaadje Venkel

- ¼ Komkommer

- naar smaak! (pas op deze pepers zijn zeer pikant) Madamme jeanette

- 1 sap en paar schilletjes Citroen

- 4 blaadjes Basilicum

- 4 blaadjes Munt

- 1 theelepel Zeezout

- naar smaak Honing

- naar smaak Rum

(deze Vocktail is ook heerlijk zonder alcohol)                          

 

Alles goed wassen en in stukjes snijden die in de Versapers passen. Doordraaien en in hoog glas met crushed ice schenken.

 

Cheers! 

René Pluijm