Artikelen

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

De mens is op deze aardbol gekomen en heeft in de eerste duizenden jaren zijn voedsel nooit gekookt of verwerkt tot meel. We weten eigenlijk allemaal dat het eten van verse groenten en fruit het beste voor ons is. Toch eten we veel voedsel dat verwerkt is en door verschillende processen zijn voedingswaarde heeft verloren.


Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Artikelen

Wat is tarwegras?

Sep 5, 2011

Heel simpel gezegd, Tarwegras is gewoon een gras. Net als rijst, rogge, zwenkgras, engels raaigras etc. etc. Sommige grassoorten zijn erg geschikt om voetbalvelden mee aan te leggen, andere hebben een hoge voedingswaarde en produceren veel zaad wat kan worden gegeten.  Elk gras heeft zo zijn unieke eigenschap. Tarwegras is het gras van de tarwekorrel waar u normaal gesproken brood van eet.  Eigenlijk is het jammer dat we brood bakken want bij het bakken in de oven, gaan veel van de voedingstoffen verloren.


Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Artikelen

Slow juice

Sep 5, 2011

De Versapers is een slowjuicer. Op z’n Nederlands wil dat zeggen een “langzame pers”. Dat langzaam heeft betrekking op de draaisnelheid van het mechanisme.  De Versapers heeft een snelheid van ongeveer 70 toeren per minuut.  


Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Artikelen

Levend voedsel

Sep 5, 2011

Elk levend voedsel is eigenlijk al aan het doodgaan op het moment dat je het oogst of plukt. Verreweg de meeste levende organismen op de korst van onze aardbol hebben zonlicht en water nodig om te overleven. Haal een van de twee weg en je verstoort de balans en het plantje gaat dood. Haal beiden, zonlicht en water, weg (de koelkast) en het plantje gaat in een soort ‘winterslaap’ die hij aanmerkelijk lang uithoudt voordat het werkelijk sterft. Voedingswaarden gaan achteruit met elke dag die verstrijkt na de oogst. Bij sommige groenten en fruit heel snel, bij anderen langzamer. Wil je het meeste uit je voedsel halen, dan is het dus belangrijk om rauw en zo vers mogelijk voedsel te eten.


Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Artikelen

Sap uit pak?

Sep 5, 2011

Er zijn mensen die denken, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Je kunt namelijk alle soorten vruchtensappen in de supermarkt kopen.  Van sap uit pak tot de gekoelde flesjes mix drank in het koelvak. De verpakking  straalt de gezondheid uit.  De nieuwste merken met gezonde namen en exotische vruchten doen je geloven dat je het beste van moeder natuur mee krijgt uit zo’n pak sap. Helaas is dat niet geheel waar.  Namelijk alle pakken of flessen met sap die een houdbaarheid hebben van meer dan 48 uur (en dat is dus bijna alles, exclusief diepgevroren sap) zijn op zijn minst gepasteuriseerd. Dit wil zeggen: het sap is kort verhit om sporen van eventuele aanwezige bacterien, schimmels, virussen of andere organismen te doden.  Nou zijn al deze organismen normaal en overal in ons huiselijk bestaan in kleine hoeveelheden aanwezig. Kleine hoeveelheden hiervan helpen je imuunsysteem actief te houden.  Als je echter niet zou pasteuriseren (voordat je het in een pak stopt) dan groeien deze organismen veelvuldig en hebben bederf van voedsel tot gevolg.


Lees meer
1 Reacties | Geplaatst in Artikelen

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe de slowjuicer van Versapers werkt? Slow en toch snel.

 

Alles over slowjuicing

Dealers

Dealers overzicht

Meer dan 100 dealers in NL en BE.

 

Vind hier de dichtstbijzijnde!

Video's

videos over de Versapers slowjuicer

Hoe haal je hoge kwaliteit sap uit fruit en groente?

 

Bekijk de video's.

Vocktails

Versapers recepten

De lekkerste recepten om zelf vers sap te maken. 

Nu ook van culinair avonturier René Pluijm!