amandelmelk maken

 

 

Amandelmelk maken

Amandelmelk maken? De vraag naar andere melkvarianten dan reguliere koemelk is groot. Naast geitenmelk zijn het met name de plantaardige melksoorten die in opkomst zijn. sojamelk, rijstemelk, havermelk en de notenmelksoorten als bijvoorbeeld amandelmelk. In amandelmelk in de winkels zit vaak maar 7-9% amandelen. Daarnaast veel water en middelen om de melk langer te kunnen bewaren. Door zelf amandelmelk te maken heb je veel meer smaak en kwaliteit. Zelf amandelmelk maken is dus echt gezond!

Wil jij amandelmelk maken? Amandelmelk maak je met een slowjuicer!

Eigenlijk is de enige sapmachine waar je lekkere notenmelk mee maakt een slowjuicer. Laten we het uitleggen: een slowjuicer perst op een koude en langzame manier al het sap uit groente, fruit en kruiden én noten. Je duwt het sap dat bijvoorbeeld uit de noten komt met de persschroef door de zeef, vergelijkbaar als bij het persen van olijven t.b.v. olijfolie. Naast het geconcentreerde sap houd je droog pulp over, dat je in geval van noten kunt roosteren in de oven voor in de soep of yoghurt (soort homemade granola).

Zelf amandelmelk maken? Zo doe je dat!

Week de amandelen voordat je ze gaat juicen. Giet ’s avonds kokend water over de amandelen en laat ze een nacht weken. Giet het water af en gooi het weg. Giet daarna koud water op de amandelen zodat ze een beetje onder water staan. Juice de amandelen lepel voor lepel met het verse water door de Versapers. Zo krijg je een romige melk. Bewaar de melk in afsluitbare glazen flessen in de koelkast.

Hoe lang kun je verse amandelmelk bewaren?

Verse amandelmelk is 3 dagen houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten glazen fles.

Variaties op amandelmelk

Varieer eens met de diverse noten die er zijn en maak ook eens hazelnotenmelk of melk van paranoten. Notenmelk is een goede basis voor romige smoothies of in plaats van reguliere koemelk te gebruiken bij muesli, pannenkoeken of het bakken van muffins of cake.

Amandelmelk maken met een slowjuicer

Wil je amandelmelk maken maar ben je niet in het bezit van een slowjuicer? Bij ons kun je diverse slowjuicers kopen. Met een slowjuicer kun je talloze gezonde drankjes maken. Bekijk ons aanbod slowjuicers hier.

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe de slowjuicer van Versapers werkt? Slow en toch snel.

 

Alles over slowjuicing

Dealers

Dealers overzicht

Meer dan 100 dealers in NL en BE.

 

Vind hier de dichtstbijzijnde!

Video's

videos over de Versapers slowjuicer

Hoe haal je hoge kwaliteit sap uit fruit en groente?

 

Bekijk de video's.

Vocktails

Versapers recepten

De lekkerste recepten om zelf vers sap te maken. 

Nu ook van culinair avonturier René Pluijm!