9 tips

Waarom geen sap uit pak?

Wat is levend voedsel

De problemen van de sapcentrifuge

Wat is slow juice?

Wat is Tarwegras?

Het gemak van persen

Boeken over raw food

Biologisch of niet?

Wat eet de holbewoner

 

 

Op veler verzoek: Meer recepten en tips

De tips die we hier geven zijn vooral dranken die erg gezond zijn EN lekker smaken. We willen je vooral motiveren om te expirimenteren met wat nieuws zonder je nu een verschrikkelijke toverdrank voor te zetten. Het is verstandiger om groenten en fruit niet te veel te mengen daar deze anders verteerd worden in je lichaam. (we doen het hieronder soms wel om je wat beter aan de smaak te laten wennen van groentesappen) Combinaties van appel en/of citroen gaan wel goed met groene groenten.
Hieronder hebben we je een aantal ideen gegeven. Vervang gerust een ingredient voor meer variatie.

 

Oranje boven
3 sinaasappels
¼ ananas
klein stukje gember
Werkwijze:
Snijd het oranje van de sinaasappel af, niet te dik schillen, want je kunt het wit prima gebruiken. Het bittere zit alleen in de schil. Snijd ook de schil van de ananas af en snijd de gember in kleine stukjes. Gember is erg pittig, gebruik dus niet te veel en naar uw smaak.
Waarom Lekker?
Eigenlijk is dit een dubbeldrank die in elke supermarkt staat. De versheid van de producten, het pittige stukje gember er in maakt dit tot een heerlijke drank.
Gebruiks tip:
De Versapers emotion is een Slow juicer geschikt voor zachte groenten, kruiden en fruit. Gebruik niet te veel harde groenten zoals wortels en bieten in de Versapers Emotion. Als je deze gebruikt, snijdt ze dan in kleine stukjes en meng ze met andere zachte producten om de extractie te verbeteren en de belasting op de zeef te verminderen. Zo houdt u nog jarenlang plezier van dit super apparaat voor uw gezondheid.

 

Bleekselderij verzacht
1/2 stronk bleekselderij
1 banaan
2 grote sappige appels
1 citroen
Werkwijze:
Snijd de bleekselderij met een groot koksmes snel in korte
stukjes van 2-3 cm. Zo snijdt u de lange vezels in korte stukken; dit verbetert de doorvoer in de Versapers Emotion. Laat de schil aan de appels, verwijder alleen het steeltje.
Snijd het kontje en topje van de citroen af. Snijd de appels en de citroen in minimaal 6 stukken. Begin eerst met wat bleekselderij in de Versapers Emotion te doen. Dan de gehele banaan, zonder schil. De banaan blijft wat pappig, dus als je nadien al de andere ingrediënten toevoegt zal de banaan zich met het sap mengen.
Waarom Lekker?
Je zou denken dat hier veel te veel bleekselderij in zit en dat vind je vast niet zo lekker. Uiteindelijk valt het heel erg mee. Banaan en citroen hebben beide de eigenschap om groene groentensappen gemakkelijk drinkbaar te maken. De ‘groene’ smaak van de bleekselderij verdwijnt hierdoor grotendeels en je houdt een heerlijk fris zurig drankje over. Het is toch een krachtig sap, dus drink het rustig en niet te veel.
 
Peterselie Peer
1 flinke bos peterselie
3 grote sappige appels
2 peren
1 of 2 vingerhoedjes verse gember
Werkwijze:
Snijd de onderste steeltjes van de peterselie in korte stukjes van 3 cm. Zorg ook dat de gember in kleine stukjes is gesneden. Begin met de peterselie in de vulopening te doen, dan de gember, dan de peer en tenslotte de appel. U doet de peterselie eerst, zodat dit beter geperst wordt. Zou u de peterselie met de peer mengen dan zou de ‘gladde’ peer de peterselie gemakkelijk mee naar buiten nemen en voor een mindere extractie zorgen.
Waarom Lekker?
Peterselie heeft een heerlijke sterk kruidige smaak. Samen met appel en peer wordt de sterkte wat geneutraliseerd. Je houdt een goed drinkbare groene drank over met een specifiek kruidige en toch fris zoete smaak.
Wortel anijs
1 winterwortel
2 appels
½ knolvenkel
Werkwijze:
Snijd de wortel in dunne reepjes of kleine stukjes, snijd de knolvenkel ook in stukjes.
Waarom Lekker?
Venkel geeft aan dit sap een heerlijk zoete anijssmaak.
Zacht, fris en gemakkelijk drinkbaar. 
Sap-pot Boerenkool

100 gram boerenkool
1 aardappel
2 grote sappige appels
Werkwijze:
Als de boerenkool nog niet is voorgesneden, snijd het dan in kleine stukjes, zo ook de aardappel. Voeg de boerenkool als eerste toe, dan de aardappel en tenslotte de appel om al het groene sap van de boerenkool mee te nemen. De aardappel hoeft u niet te schillen maar zorg wel dat u eventuele groene plekjes er uit haalt.
Waarom Lekker?
Op zichzelf is boerenkoolsap niet echt fijn smakend, het is echter beregezond en u krijgt uit dit verse sap veel meer goeds dan uit een stamppot. De grotere hoeveelheid appel maakt dit sap tot ieders verrassing prima drinkbaar en eens wat anders dan standaard appelsap. Het zetmeel van de aardappel zal op de bodem van de kan blijven. U hoeft dit
niet op te drinken.
Recept van een blije gebruiker

2 winterwortels
1 sinaasappel
1 rode paprika
½ limoen
wat verse koriander
Werkwijze:
Snijd de wortel in dunne reepjes en kleine stukjes, snijd het
oranje van de sinaasappel af. Niet de dik schillen, want je kunt
het wit prima gebruiken. Het bittere zit alleen in de schil.
Van de halve limoen kun je de schil er prima aan laten. Snijd de halve limoen echter wel in partjes.
Waarom Lekker?
Paprika geeft hier een heerlijke nieuwe twist aan een anders zo ‘gewoon’ sap. De koriander maakt het geheel af, terwijl je nog duidelijk alle smaken proeft.
Komkommerwel
1 hele komkommer
3 grote sappige appels
½ citroen
Werkwijze:
Snijd de komkommer in de lengte door de helft. Zo kan hij met schil precies in de vulopening. Appels en citroen in 6 tot 8 partjes.
Waarom Lekker?
Frisse komkommer wordt iets zoeter met appels. Als u na verloop van tijd minder appel toevoegt, zult u ontdekken dat puur komkommersap ook heel lekker is. Het is een kwestie van smaak leren kennen.

 

Stuur ons uw eigen creatieve recept
Als u zelf al een Versapers Emotion heeft, zijn uw mogelijkheden onbeperkt. Kruiden, groenten, alles wat groeit en bloeit kun u nu tot een heerlijk gezond sap maken.
Wees creatief en probeer zelf wat nieuws. Begin bijvoorbeeld met een bestaand recept en verander één ingrediënt. We hechten vooral veel waarde aan recepten met bladgroenten omdat hier zo veel vitaminen, mineralen en enzymen in zitten die met andere bereidingswijzen verloren gaan of slechts in kleine hoeveelheden aanwezig zijn.
Stuur ons uw recept via info@versapers.nl en wie weet plaatsen we het op de website of sturen het door aan alle andere enthousiaste gebruikers van de Versapers Emotion.